09 June, 2008

Εκπαιδευτικό σεμινάριο στην Τσεχία: Make it frEE


Υπάρχει ακόμη και τώρα, η δυνατότητα αποστολής 2 εκπροσώπων στο εκπαιδευτικό σεμινάριο "Make it frEE", το οποίο θα υλοποιηθεί από 25 ως 31 Ιουλίου 2008 στην πρωτεύουσα της Τσεχίας Πράγα και συντονίζεται από το In Europe (CZ) και το Ambiente Sociale (IT).


Το σεμινάριο επικεντρώνεται στην μη τυπική μάθηση (non formal learning) και την διαπολιτισμική μάθηση (intercultural learning) σε σχέδια του προγράμματος της Ευρωπαικής Επιτροπής "Νέα Γενιά σε Δράση".

Οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα δουν πώς καινοτόμες μέθοδοι μάθησης, που βασίζονται στην δημιουργικότητα, αυξάνουν την ποιότητα των σχεδίων που υλοποιούν φορείς από το τομέα της νεολαίας. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τις δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση (δομή του προγράμματος, προτεραιότητες, στόχοι, δράσεις, αιτήσεις, προυπολογισμός κτλ). Τέλος, θα υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης εταίρων για μελλοντικά σχέδια νέων.

Το σχέδιο οδηγεί στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των συμμετεχόντων, παρέχεται το Youth Pass, που πιστοποιεί την συμμετοχή σε δραστηριότητες μη τυπικής μάθησης μέσω του προγράμματος Νέα Γενιά σε Δράση.

Εκπαιδεύτριες του σεμιναρίου θα είναι η Eva Havlickova και η Francesca Maraldi, διαθέτουν την εμπειρία και την κατάρτιση στο τομέα της διεθνούς συνεργασίας νέων.

Εκτός από τα μέλη του Κέντρου Κινητικότητας Νέων, μπορεί να συμμετάσχει στην αποστολή και εκπρόσωπος άλλου φορέα νεολαίας, με όρεξη για ενεργή συμμετοχή σε σχέδια "Νέα Γενιά σε Δράση". Πληροφοριακό υλικό, draft πρόγραμμα και φόρμα εγγραφής στο TerraNEON.

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής, και επιπλέον καλύπτεται η διαμονή, η διατροφή, τα έξοδα των δραστηριοτήτων και το 70% του κόστους μετακίνησης από την Ελλάδα στην Τσεχία και αντίστροφα.

No comments: