04 June, 2008

Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νέων "Φύση και Περιβάλλον" στη Νορβηγία


Το Κέντρο για την κινητικότητα των νέων εδώ και ένα χρόνο εργάζεται δυναμικά για την προώθηση της ανακύκλωσης αποριμμάτων στην Λάρισα και τον Αμπελώνα, σε συνεργασία με φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Κέντρο πρόκειται να συμμετάσχει στη Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νέων «Φύση και Περιβάλλον». Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Νάρβικ της Νορβηγίας από 4-16 Αυγούστου 2008. Το θέμα της Συνάντησης είναι η φύση, το περιβάλλον και η ενέργεια.

8 νέοι από την Ελλάδα μαζί με τον συνοδό του Κέντρου, θα συναντήσουν ομάδες νέων από την Νορβηγία, τη Σερβία, την Πολωνία και τη Ρωσία, με στόχο την ενημέρωσή τους για το πώς η αλόγιστη χρήση των ενεργειακών πόρων του πλανήτη επιδρά στο περιβάλλον.

Η ενέργεια είναι ένα μεγάλο θέμα ανά τον κόσμο και έχει ενδιαφέρον να δει κανείς πώς οι νέοι από διαφορετικές χώρες προσεγγίζουν το ζήτημα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι νέοι θα παρακολουθήσουν εργαστήρια για την αιολική και ηλιακή ενέργεια, το νερό και την ανακύκλωση απορριμμάτων. Τα εργαστήρια θα συνδυαστούν με εξωτερικές δραστηριότητες όπως πεζοπορία, εκδρομές με πλοίο, ψάρεμα κτλ. Τέλος, εκπρόσωποι από φορείς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο τομέα της ενέργεια στη Νορβηγία θα δώσουν χρήσιμες πληροφορίες στις ομάδες.

Το Κέντρο για την κινητικότητα των νέων δέχεται εγγραφές στην ομάδα που θα συμμετάσχει στη Συνάντηση αυτή. Γι αυτό το λόγο, νέοι από 16 ως 20 ετών, κατά προτίμηση κάτοικοι Λάρισας, με ενδιαφέρον να ασχοληθούν με τη φύση και το περιβάλλον, με όρεξη να γνωρίσουν νέους από άλλες χώρες στα όρια του Αρκτικού κύκλου αυτό το καλοκαίρι, μπορούν να επικοινωνούν κάθε μέρα από 11:00 ως 13:00 με το TerraNEON, στη Ρούσβελτ 51-53 στην Τρίγωνη Πλατεία της Λάρισας. Πληροφορίες για τη Συνάντηση αυτή υπάρχουν στο www.TerraNEON.org

Το σχέδιο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση» Ανταλλαγές Νέων από το οποίο καλύπτονται τα έξοδα για διαμονή, διατροφή, δραστηριότητες και τοπικές μετακινήσεις. Επίσης χρηματοδοτείται το 70% του κόστους μετακίνησης από την Λάρισα στο Νάρβικ και αντίστροφα. Οι συμμετέχοντες θα πληρώσουν την ταξιδιωτική ασφάλιση και το 30% του κόστους μετακίνησης.

No comments: