01 November, 2007

Υλοποίηση Δραστηριοτήτων για τους φιλοξενούμενους του Αριστέα με την ενεργή συμμετοχή των νέων



Το Κέντρο για την Κινητικότητα των Νέων και το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων «Αριστεύς» του Αμπελώνα υλοποιούν από κοινού δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους για τους φιλοξενούμενους του Θεραπευτηρίου στα πλαίσια του προγράμματος «Ανακύκλωση».

Στόχοι της δραστηριότητας είναι
· η ανάπτυξη των δεξιοτήτων της ομάδας των παιδιών του Αριστέα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα,
· η κοινωνική ενσωμάτωση της ομάδας στην κοινότητα, και
· η ευαισθητοποίηση της κοινότητας για θέματα που αφορούν τα Α.μεΑ.
· η ενημέρωση της κοινότητας για τα οφέλη της ανακύκλωσης
· η ενεργή συμμετοχή των νέων

Η πρεμιέρα αυτού του κύκλου δραστηριοτήτων ξεκίνησε τη Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2007 στις 10h00 με επίσκεψη για ψώνια σε πολυκατάστημα ρούχων της οδού Ρούσβελτ στη Λάρισα.

Την ομάδα των 5 φιλοξενούμενων συνόδευσαν:
· Οι εργοθεραπευτές του Θεραπευτηρίου, Νίκη Αντωνοπούλου και Βαγγέλης Ντούνας,
· η κοινωνική ψυχολόγος Μιχαέλα Παπαστεργίου, η υπεύθυνη δραστηριοτήτων Lucia Svantnerova και ο υπεύθυνος του Κέντρου για την Κινητικότητα των Νέων Κώστας Καρνάβας
· οι εθελοντές EVS του προγράμματος της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και της Ευρωπαϊκή Επιτροπής «Νέα Γενιά σε Δράση»:
η Nuria TOMAS AMOROS από την Ισπανία,
ο Jan VAVRO από την Τσεχία, και
ο Halil OZ από την Τουρκία

Η δραστηριότητα υλοποιήθηκε με ασφάλεια, χωρίς απρόοπτα, ενώ όλοι συμμετείχαν με κέφι και ενέργεια. Όλα τα μέλη της ομάδας δηλώσανε ενθουσιασμένοι με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανακύκλωσης και ανυπομονούν να έρθει η επόμενη Πέμπτη για να ξαναβρεθούν όλοι μαζί στη Λάρισα.

Τα έξοδα διατροφής και αγοράς προϊόντων (380 ευρώ) θα καλυφθούν από τις «Ενέργειες Ενίσχυσης της Απασχόλησης μέσω των ΜΚΟ» του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας (www.eye-ekt.gr), ενώ τα έξοδα μετακίνησης (50 ευρώ) θα καλυφθούν από το πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς (http://www.neagenia.gr/) Δεν υπήρχε κανένα κόστος συμμετοχής για το Θεραπευτήριο.

Η συνέχεια των δραστηριοτήτων θα δοθεί στο TerraNEON το χώρο του Κέντρου για την Κινητικότητα των Νέων στην Τρίγωνη Πλατεία, εκεί όπου οι εθελοντές και το προσωπικό του TerraNEON, μαζί με την ομάδα των φιλοξενούμενων του Αριστέα θα διακοσμήσουν κάδους ανακύκλωσης μπαταριών. Έπειτα θα τους τοποθετήσουν σε 50 σημεία της Λάρισας και του Αμπελώνα, θα επιβλέπουν τακτικά την κατάστασή τους, και στο τέλος θα παραδώσουν τις μπαταρίες στην ΑΦΗΣ (http://www.afis.gr/)

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη μεσημέρι από τις 2 ως τις 4 λειτουργεί στο TerraNEON γραφείο πληροφοριών (info-desk) σχετικών με το πρόγραμμα για όποιο φυσικό ή /και εκπρόσωπο νομικού προσώπου επιθυμεί να πληροφορηθεί για τις λεπτομέρειες των δραστηριοτήτων, να συμμετάσχει στην υλοποίηση των δραστηριοτήτων ή/και να αποδεχθεί ένα κάδο ανακύκλωσης (Ρούσβελτ 51-53, τηλ 2410 618 890). Τακτικά ανανεώνεται με πληροφορίες το blog TerraNEON.blogspot.com












No comments: