22 May, 2008

"Let me be" On screen: Transamerica / The bubble

Διπλή προβολή του Let Me Be on screen αυτή την Πέμπτη 22 Μαΐου στο TerraNEON!! Λόγω της αργίας της προηγούμενης εβδομάδας η ταινία που αναβλήθηκε θα προβληθεί αμέσως μετά τη σημερινή προγραμματισμένη.

Στις 20.30, λοιπόν, το Let Me Be on screen ξεκινά με μία ξεχωριστή ταινία με τίτλο Transamerica, φιλμ πουδιαπραγματεύεται το ζήτημα της διαφυλικότητας.
Η Μπριμ είναι μια τρανσέξουαλ που ετοιμάζεται να κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου. Μετά από συζητήσεις με τη γιατρό της, συνειδητοποιεί ότι βρίσκεται πλέον κοντά στο μεγάλο βήμα. Και ενώ η μεγάλη αυτή αλλαγή είναι το βασικότερο που την απασχολεί, μαθαίνει ότι έχει ένα γιο από μια παλαιότερη σχέση, ο οποίος είναι πλέον ένας έφηβος.

Η δεύτερη προβολή στις 22.30 συνεχίζεται με την ταινία Ένα αγόρι στα ροζ, βραβευμένη κωμωδία γαλλικής παραγωγής. Η ζωή μιας μεσοαστικής βελγικής οικογένειας αναστατώνεται όταν ο 7χρονος γιος Λουντοβίκ, πιστεύοντας ότι είναι κορίτσι, ντύνεται γυναικεία και αποφασίζει να παντρευτεί τον καλύτερό του φίλο. Ο Λουντοβίκ “δραπετεύει” βρίσκοντας καταφύγιο στον φανταστικό κόσμο της Παμ, της αγαπημένης του τηλεοπτικής ηρωίδας. Σιγά σιγά απομονώνεται και το μόνο πρόσωπο που τον καταλαβαίνει είναι η γιαγιά του. Όταν ο Λουντοβίκ “στήνει” ένα γάμο με το φίλο του Ζερόμ και παίζει στη σχολική θεατρική παράσταση το ρόλο της Χιονάτης, τα πράγματα επιδεινώνονται.

Oι προβολές ταινιών, είναι μέρος της δράσης Let Me Be που φιλοξενείται στο TerraNEON και στόχο έχει
την ευαισθητοποίηση του κοινού της Λάρισας σε θέματα διακρίσεων με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

No comments: