10 November, 2008

Make some noise

The morning of Thursday 6th of November found the participants of the exchange in TerraNEON. The topic of the day was "Lets get loud". They knew they were going to Make Some Noise in Larissa, but they couldnt imagine what is really going to happened....

The day started with the opening of the exposition with theme The Little Prince. The participants donated the 10 panels with graffiti to the residents of Aristeas House.

After that, they started the preparations for the second part.
"define hug", "hug as fast as posible" "define free hug", posters, clothes, condoms and they left for the Coffee Square of Larissa, to give free condoms and free hugs.

The video below is from the 'free hugs" part of the activity.



A 3 minutes video teaser promoting the coming soon documentary "The making of Some Noise". The teaser includes scenes after the free hugs, the crazy dancing, clapping, singing and hugging parade.



Also watch the video clip Respect, recorded in the same place, one day earlier http://video.google.com/videoplay?docid=-6104535965405665364&hl=en

04 November, 2008

Little Prince makes some noise right now!!!!!!











Ο αστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός Κέντρο για τη Κινητικότητα των Νέων «ο Θεόκλητος Φαρμακίδης» διοργανώνει τη συνάντηση νέων Make Some Noise. Την περασμένη Παρασκευή οι νέοι του Κέντρου υποδέχτηκαν 25 νέους την Πορτογαλία, την Τουρκία, την Ισπανία, την Τσεχία και την Ιταλία, στο καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. στο Κίσσαβο.
Αφορμή για τη συνάντηση αυτή είναι το βιβλίο του Αντουάν Ντε Σεν Εξιπερί «ο Μικρός Πρίγκιπας».
Οι 33 νέοι, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου γνωριστήκανε καλύτερα μεταξύ τους, μάθανε για τις κουλτούρες και τον τρόπο σκέψης των άλλων, παρουσιάσανε τις χώρες και τις πόλεις από τις οποίες προέρχονται, κατακτήσανε την κορυφή του Κισσάβου και τέλος με τζιπ εξερευνήσανε το πανέμορφο φθινοπωρινό τοπίο του βουνού.
Στο βιβλίο βρίσκουμε δύο ιστορίες: αυτή του αφηγητή που έχει ξεχάσει ότι πριν ήταν παιδί, και αυτή του Μικρού Πρίγκιπα, ενός παιδιού που ταξιδεύει και μαθαίνει χρήσιμα πράγματα για την προσωπική του ανάπτυξη. Όλες οι δραστηριότητες της συνάντησης είναι συνδεδεμένες με τους πρωταγωνιστές, τα γεγονότα και τα στοιχεία που εμφανίζονται στην ιστορία. Οι 33 νέοι θα δουλέψουν μαζί σε διάφορες μορφές τέχνης: ζωγραφική, γλυπτική, θέατρο, χορός, κινηματογράφος και λογοτεχνία. Η τέχνη και η δημιουργικότητα θα χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία για έκφραση, μάθηση, υποστήριξη της φαντασίας, ανοιχτός χώρος για τη γνωριμία των συμμετεχόντων (άνθρωποι, κουλτούρες, τρόποι ζωής, ταυτότητες, όρια, στερεότυπα, προκαταλήψεις), προσωπική ανάπτυξη, διαπολιτισμική συνεργασία, τρόπος να φτάσεις στο στόχο, ανακάλυψη, αλλαγή). Κατά τη διάρκεια του σχεδίου οι ομάδες νέων θα συμμετάσχουν σε διαφορετικά καλλιτεχνικά εργαστήρια. Τα έργα τους θα εκτεθούν σε ανοιχτή για το κοινό έκθεση στο τέλος του σχεδίου.
Το σχέδιο υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ινστιτούτου Νεολαίας ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ, Δράση 1.1 Ανταλλαγές Νέων. Τα έξοδα διαμονής, διατροφής, δραστηριοτήτων και ασφάλισης των συμμετεχόντων καλύπτονται από τον προϋπολογισμό του σχεδίου. Επίσης ο προϋπολογισμός του σχεδίου καλύπτει το 70 % της μετακίνησης από τον τόπο κατοικίας τους στο τόπο υλοποίησης του σχεδίου και αντίστροφα.
Τo γραφείο πληροφόρησης του Κέντρου δίνει πληροφορίες και απαντά σε ερωτήσεις που αφορούν είτε το σχέδιο Make Some Noise είτε τις υπόλοιπες δράσεις του Κέντρου για την Κινητικότητα των Νέων, κάθε μέρα 11:00 – 13:00 στο τηλέφωνο / φαξ +302 410 618 890, στο email TerraNEON@gmail.com, στην ιστοσελίδα www.TerraNEON.org και στο TerraNEON στη Ρούσβελτ 51-53 στην Tρίγωνη Πλατεία Λάρισας.