11 June, 2008

Wanted (alive!)

Ismael, Liv, Bilia, Daniel

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Maria, Athina, Nikoleta, Lucia

09 June, 2008

Εκπαιδευτικό σεμινάριο στην Τσεχία: Make it frEE


Υπάρχει ακόμη και τώρα, η δυνατότητα αποστολής 2 εκπροσώπων στο εκπαιδευτικό σεμινάριο "Make it frEE", το οποίο θα υλοποιηθεί από 25 ως 31 Ιουλίου 2008 στην πρωτεύουσα της Τσεχίας Πράγα και συντονίζεται από το In Europe (CZ) και το Ambiente Sociale (IT).


Το σεμινάριο επικεντρώνεται στην μη τυπική μάθηση (non formal learning) και την διαπολιτισμική μάθηση (intercultural learning) σε σχέδια του προγράμματος της Ευρωπαικής Επιτροπής "Νέα Γενιά σε Δράση".

Οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα δουν πώς καινοτόμες μέθοδοι μάθησης, που βασίζονται στην δημιουργικότητα, αυξάνουν την ποιότητα των σχεδίων που υλοποιούν φορείς από το τομέα της νεολαίας. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τις δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση (δομή του προγράμματος, προτεραιότητες, στόχοι, δράσεις, αιτήσεις, προυπολογισμός κτλ). Τέλος, θα υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης εταίρων για μελλοντικά σχέδια νέων.

Το σχέδιο οδηγεί στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των συμμετεχόντων, παρέχεται το Youth Pass, που πιστοποιεί την συμμετοχή σε δραστηριότητες μη τυπικής μάθησης μέσω του προγράμματος Νέα Γενιά σε Δράση.

Εκπαιδεύτριες του σεμιναρίου θα είναι η Eva Havlickova και η Francesca Maraldi, διαθέτουν την εμπειρία και την κατάρτιση στο τομέα της διεθνούς συνεργασίας νέων.

Εκτός από τα μέλη του Κέντρου Κινητικότητας Νέων, μπορεί να συμμετάσχει στην αποστολή και εκπρόσωπος άλλου φορέα νεολαίας, με όρεξη για ενεργή συμμετοχή σε σχέδια "Νέα Γενιά σε Δράση". Πληροφοριακό υλικό, draft πρόγραμμα και φόρμα εγγραφής στο TerraNEON.

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής, και επιπλέον καλύπτεται η διαμονή, η διατροφή, τα έξοδα των δραστηριοτήτων και το 70% του κόστους μετακίνησης από την Ελλάδα στην Τσεχία και αντίστροφα.

05 June, 2008

Το Κέντρο Κινητικότητας Νέων στο Φεστιβάλ Πηνειού! Έλα! Η συνεισφορά σου είναι πολύτιμη!


Το Φεστιβάλ Πηνειού, που έχει γίνει πλέον θεσμός στη χώρα μας, συνδιοργανώνεται από 56 τοπικούς φορείς, με τη στήριξη του Δήμου Λαρισαίων.Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στις όχθες του ποταμού Πηνειού και φιλοξενεί κάθε χρόνο 150.000 επισκέπτες σʼ ένα χώρο που προσφέρεται για εναλλακτικό τουρισμό, ψυχαγωγία και αναψυχή. Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ πραγματοποιούνται στις όχθες του ποταμού Πηνειού, εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς. Αυτό και μόνο το γεγονός το καθιστά ιδιαίτερο πολιτιστικό γεγονός.

Για πρώτη φορά το Κέντρο Κινητικότητας Νέων, και μετά από πολύ κόπο, συμμετέχει στο Φεστιβάλ με περίπτερο πληροφόρησης και ενημέρωσης του κοινού για δυνατότητες ενεργής συμμετοχής νέων και φορέων που δραστηριοποιούνται στο τομέα της νεολαίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Θα διανέμεται στο κοινό πρωτότυπο υλικό (φυλλάδια, μπάλες αντιστρές, κρεμαστάρια, μπλουζάκια, στυλό, μπρελόκ, προφυλακτικά) το οποίο θα δίνει χρήσιμες πληροφορίες. Θα προβάλλονται σε Η/Υ φωτογραφίες και βίντεο από δραστηριότητες του TerraNEON. Θα παρέχεται δωρεάν Ιντερνετ. Θα υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης που κατασκευάσανε νέοι με αναπηρίες. Κάθε βράδυ στις 20:00 μπροστά στο περίπτερο θα προβάλλονται σε βιντεοπροβολέα ντοκυμαντέρ και ταινίες με θέμα την πολυπολιτισμικότητα και τη μη τυπική εκπαίδευση.
Θα υπάρχει ελεύθερος χώρος έκφρασης του κοινού σε πίνακες με ερωτήσεις:
Τι μου αρέσει στην πόλη μου / Τι δεν μου αρέσει στην πόλη μου / Τι λείπει από την πόλη μου / Τι μπορώ να κάνω εγώ για την πόλη μου.
Τα μέλη και οι εθελοντές του Κέντρου θα διοργανώσουν πολλές δραστηριότητες για όλο τους νέους επισκέπτες του Φεστιβάλ....το ακριβές πρόγραμμα ετοιμάζεται, αφορμή όμως θα είναι το πρόγραμμα Ανακύκλωσης που υλοποιείται με το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων "Αριστεύς" και τους εθελοντές EVS.

Το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ Πηνειού βρίσκεται στη σελίδα: http://www.eventsguide.gr/site/article.php?aid=4594

Το Κέντρο Κινητικότητας Νέων καλεί όλους τους φίλους του και όλους όσους συμμετείχαν σε παλιότερες δράσεις, να συνεισφέρουν στην πετυχημένη παρουσία του Κέντρου στο Φεστιβάλ Πηνειού! Μάθε περισσότερα στο 2410 618 890 κάθε μέρα από 11:00 ως 13:00.

04 June, 2008

Η Uncovered City στο TerraNEON


'Εφτασε στο TerraNEON το 34ο τεύχος της εφημερίδας Uncovered City. Πρόκειται για δεκαπενθήμερη ενημερωτική free press για γκέι, λεσβιακά, αμφιφυλοφιλικά και τρανσεξουαλικά θέματα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλαμβάνουν το τεύχος τους από το TerraNEON, Ρούσβελτ 51-53, στην Τρίγωνη Πλατεία της Λάρισας.

Σε αυτό το τεύχος βρείτε:
α) Παρουσίαση του outview08: Πρόκειται για το δεύτερο φεστιβάλ κινηματογράφου που διοργανώνει η Proud Promotions. Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα αλλά και μια συνέντευξη της Μαρίας Cyber.

β) Εικόνες και εντυπώσεις από το επετειακό 10ο Πανόραμα Ομοφυλοφιλικών Ταινιών που έγινε στη Θεσσαλονίκη την περασμένη εβδομάδα.γ) Συνέντευξη της Σταυρούλας Πετρέλλη, ποιήτριας, με αφορμή την λογοτεχνική βραδιά που ετοιμάζει στις 28 Μαΐου ο Πολύχρωμος Πλανήτης.

δ) Αφιέρωμα στη θεατρική παράσταση που ξεκινά με τίτλο Genocide στο Μεταλλουργείο, μιας παραγωγής του Θεάτρου Εντροπία.

ε) Παρουσίαση της βιογραφίας του Ζαν Ζενέ που κυκλοφόρησαν πρόσφατα οι εκδόσεις Καστανιώτη, από "Το στόμα του Λύκου".
στ) Προτάσεις για έξοδο και όλα τα πάρτυ, event και live εμφανίσεις που υπάρχουν για το δεκαπενθήμερο στην Αθήνα.

ζ) Στην στήλη της υγείας φιλοξενείται, εκτός του αγαπημένου super condom, και άρθρο του κου Ελευσινιώτη, γιατρού ηπατολόγου και εργαζόμενου στο νοσοκομείο "Έλενα Βενιζέλου", με θέμα την ηπατίτιδα.

Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νέων "Φύση και Περιβάλλον" στη Νορβηγία


Το Κέντρο για την κινητικότητα των νέων εδώ και ένα χρόνο εργάζεται δυναμικά για την προώθηση της ανακύκλωσης αποριμμάτων στην Λάρισα και τον Αμπελώνα, σε συνεργασία με φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Κέντρο πρόκειται να συμμετάσχει στη Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νέων «Φύση και Περιβάλλον». Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Νάρβικ της Νορβηγίας από 4-16 Αυγούστου 2008. Το θέμα της Συνάντησης είναι η φύση, το περιβάλλον και η ενέργεια.

8 νέοι από την Ελλάδα μαζί με τον συνοδό του Κέντρου, θα συναντήσουν ομάδες νέων από την Νορβηγία, τη Σερβία, την Πολωνία και τη Ρωσία, με στόχο την ενημέρωσή τους για το πώς η αλόγιστη χρήση των ενεργειακών πόρων του πλανήτη επιδρά στο περιβάλλον.

Η ενέργεια είναι ένα μεγάλο θέμα ανά τον κόσμο και έχει ενδιαφέρον να δει κανείς πώς οι νέοι από διαφορετικές χώρες προσεγγίζουν το ζήτημα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι νέοι θα παρακολουθήσουν εργαστήρια για την αιολική και ηλιακή ενέργεια, το νερό και την ανακύκλωση απορριμμάτων. Τα εργαστήρια θα συνδυαστούν με εξωτερικές δραστηριότητες όπως πεζοπορία, εκδρομές με πλοίο, ψάρεμα κτλ. Τέλος, εκπρόσωποι από φορείς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο τομέα της ενέργεια στη Νορβηγία θα δώσουν χρήσιμες πληροφορίες στις ομάδες.

Το Κέντρο για την κινητικότητα των νέων δέχεται εγγραφές στην ομάδα που θα συμμετάσχει στη Συνάντηση αυτή. Γι αυτό το λόγο, νέοι από 16 ως 20 ετών, κατά προτίμηση κάτοικοι Λάρισας, με ενδιαφέρον να ασχοληθούν με τη φύση και το περιβάλλον, με όρεξη να γνωρίσουν νέους από άλλες χώρες στα όρια του Αρκτικού κύκλου αυτό το καλοκαίρι, μπορούν να επικοινωνούν κάθε μέρα από 11:00 ως 13:00 με το TerraNEON, στη Ρούσβελτ 51-53 στην Τρίγωνη Πλατεία της Λάρισας. Πληροφορίες για τη Συνάντηση αυτή υπάρχουν στο www.TerraNEON.org

Το σχέδιο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση» Ανταλλαγές Νέων από το οποίο καλύπτονται τα έξοδα για διαμονή, διατροφή, δραστηριότητες και τοπικές μετακινήσεις. Επίσης χρηματοδοτείται το 70% του κόστους μετακίνησης από την Λάρισα στο Νάρβικ και αντίστροφα. Οι συμμετέχοντες θα πληρώσουν την ταξιδιωτική ασφάλιση και το 30% του κόστους μετακίνησης.

Children of Abraham: τέλος και επιστροφή στην Ελλάδα!