22 May, 2008

"Let me be" On screen: Transamerica / The bubble

Διπλή προβολή του Let Me Be on screen αυτή την Πέμπτη 22 Μαΐου στο TerraNEON!! Λόγω της αργίας της προηγούμενης εβδομάδας η ταινία που αναβλήθηκε θα προβληθεί αμέσως μετά τη σημερινή προγραμματισμένη.

Στις 20.30, λοιπόν, το Let Me Be on screen ξεκινά με μία ξεχωριστή ταινία με τίτλο Transamerica, φιλμ πουδιαπραγματεύεται το ζήτημα της διαφυλικότητας.
Η Μπριμ είναι μια τρανσέξουαλ που ετοιμάζεται να κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου. Μετά από συζητήσεις με τη γιατρό της, συνειδητοποιεί ότι βρίσκεται πλέον κοντά στο μεγάλο βήμα. Και ενώ η μεγάλη αυτή αλλαγή είναι το βασικότερο που την απασχολεί, μαθαίνει ότι έχει ένα γιο από μια παλαιότερη σχέση, ο οποίος είναι πλέον ένας έφηβος.

Η δεύτερη προβολή στις 22.30 συνεχίζεται με την ταινία Ένα αγόρι στα ροζ, βραβευμένη κωμωδία γαλλικής παραγωγής. Η ζωή μιας μεσοαστικής βελγικής οικογένειας αναστατώνεται όταν ο 7χρονος γιος Λουντοβίκ, πιστεύοντας ότι είναι κορίτσι, ντύνεται γυναικεία και αποφασίζει να παντρευτεί τον καλύτερό του φίλο. Ο Λουντοβίκ “δραπετεύει” βρίσκοντας καταφύγιο στον φανταστικό κόσμο της Παμ, της αγαπημένης του τηλεοπτικής ηρωίδας. Σιγά σιγά απομονώνεται και το μόνο πρόσωπο που τον καταλαβαίνει είναι η γιαγιά του. Όταν ο Λουντοβίκ “στήνει” ένα γάμο με το φίλο του Ζερόμ και παίζει στη σχολική θεατρική παράσταση το ρόλο της Χιονάτης, τα πράγματα επιδεινώνονται.

Oι προβολές ταινιών, είναι μέρος της δράσης Let Me Be που φιλοξενείται στο TerraNEON και στόχο έχει
την ευαισθητοποίηση του κοινού της Λάρισας σε θέματα διακρίσεων με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

16 May, 2008

Νέες θέσεις EVS, κάνε ΤΩΡΑ την κίνησή σου!

Νέες θέσεις EVS ανακοινώνονται σε όλη την Ευρώπη!
Όσοι νέοι απο 18 ως 30 χρονών ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν ενεργά σε κάποιο σχέδιο EVS που ξεκινά μετά από την 1η Σεπτεμβρίου να επικοινωνήσουν άμεσα με το Info Desk του TerraNEON

P.U.L.S.E. Pink Floyd On screen την Τρίτη 20 Μαΐου



Την Τρίτη 20 Μαΐου στις 21:00, θα προβληθεί η συναυλία των Pink Floyd "P.U.L.S.E." στο ισόγειο του TerraNEON.



















Εδώ, δεν μιλάμε για την μεταφορά του ήχου και της εικόνας μία συναυλίας σε ένα διπλό DVD, κάτι που αφορά τους φαν του γκρουπ, η οποιονδήποτε άλλο θα ήθελε να εμπλουτίσει την δισκοθήκη του. Μιλάμε για ένα πλήρες έργο, ένα concept που μεταφέρει τον ακροατή/θεατή στον ιδιαίτερο μουσικό κόσμο των Pink Floyd, εμπλουτισμένο αυτή τη φορά και με άφθονες εικόνες οι οποίες ξεφεύγουν από τον ντοκουμενταρίστικο χαρακτήρα και προχωρώντας ένα βήμα περισσότερο, προσδίδουν μία ακόμη διάσταση στον ήδη πολυδιάστατο χώρο των μουσικών τους συνθέσεων.




Για την ακρίβεια, πρόκειται για την μαγνητοσκόπηση της συναυλίας που έδωσαν οι Floyd το 1994 στο Earls Court του Λονδίνου, όταν έκαναν την περιοδεία τους για την προώθηση του Division Bell, μία συναυλία που επαναλήφθηκε 14 φορές στον ίδιο χώρο, με ένα τεράστιο αριθμό ευρωπαικών και αμερικανικών πόλεων να ακουλουθούν




Η συναυλία, όπως θα περίμενε κανείς, είναι χορταστική: Περιλαμβάνει τα περισσότερα κομμάτια του Division Bell, είτε μέσα στην κανονική ροή της συναυλίας είτε σε κάποια από τα πολλά extras, μέρη από το The Wall (Αnother Brick in the Wall part 2, Comfortably Numb, Run Like Hell), ασφαλώς Wish You Were Here, με το Shine On You Crazy Diamond να αποτελεί παραδοσιακά το κομμάτι που ανοίγει την παράσταση ενώ, όσοι από εμάς θεωρούμε ότι το παρελθόν δεν τελειώνει στο Dark Side of The Moon, μπορούμε να είμαστε ευτυχείς: Υπάρχει, στο τέλος του πρώτου μέρους, μία ενδιαφέρουσα, κεφάτη θα έλεγα, εκτέλεση του One of These Days, έτσι για να θυμόμαστε και κάποιες άλλες εποχές και δίσκους... Οσον αφορά τον βασικό αυτό κορμό του Pulse πάντως, το σημαντικότερο μέρος θα το βρείτε στο δεύτερο μέρος του, δηλαδή στο δεύτερο DVD: Οι Floyd, το 1994, επέλεξαν να προσφέρουν στο κοινό τους αυτό που το κοινό τους περίμενε: Μία ολοκληρωμένη παρουσίαση του The Dark Side of The Moon, με όλα τα κομμάτια, τα γκράφικς και τα φιλμάκια του, μία παράσταση μέσα στην παράσταση δηλαδή, η οποία μαγνητοσκοπήθηκε και παρουσιάζεται σε αυτό το πακέτο, για πρώτη φορά. Από το Speak To Me μέχρι τo Eclipse, η μουσική, οι στίχοι, οι εικόνες και ο ίδιος ο χρόνος και ο ρυθμός του συνολικού έργου περνούν από την οθόνη, δίνοντας για πρώτη φορά μία ολοκληρωμένη εικόνα αυτού που οι Pink Floyd είχαν στο μυαλό τους όταν σχεδίαζαν αυτό που έμελλε να γίνει ένα από τα σύμβολα (αν όχι Το Σύμβολο) της δισκογραφίας.




Για το Dark Side of The Moon έχουν γραφτεί πολλά, με κάποια από τα οποία μπορεί να συμφωνείτε και με κάποια άλλα όχι, αλλά το βέβαιο είναι ένα: Ως μουσική σύνθεση είναι πραγματικά εξαιρετική. Με την συνοδεία των προβαλλόμενων εικόνων και με την συνεχή ροή που επιβάλλει η συναυλία γίνεται ένα απαράμιλλο έργο, ίσως το πλέον αντιπροσωπευτικό της ιδέας που θέλει τον ήχο και την εικόνα να γίνονται ένα στα τέλη του εικοστού και τις αρχές του εικοστού πρώτου αιώνα και ένα από τα λίγα επιχειρήματα στα οποία μπορεί να καταφύγει κανείς όταν θέλει να μιλήσει για την καλλιτεχνική αξία των πολυμέσων (όπου ήχος, στίχοι, βίντεο, γκράφικς, στατικές εικόνες και ο ίδιος ο άνθρωπος συνδυάζονται σε ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα).

06 May, 2008

Let Me Be on screen: Για όλα φταίει το γκαζόν

Συνεχίζονται και αυτόν τον μήνα οι προβολές ταινιών του Let Me Be στο TerraNEON.


Την Πέμπτη 8 Μαιου στις 20.00 μ.μ, θα προβληθεί η γαλλική κομεντί "Για όλα φταίει το γκαζόν",ταινία γνωστή στους λάτρεις του κινηματογράφου με τους Βικτόρια Αμπρίλ, Σαμπάτ Αλέν, Μπαλάσκο Ζόσιαν και Χίγκελ Κατρίν.


Η Βικτόρια Αμπρίλ είναι η Λολί, η γλυκιά και όμορφη μητέρα δύο παιδιών, παντρεμένη με τον Λοράν ένα σωβινιστικό γουρούνι που την απατά. Όταν στη ζωή του ζευγαριού εισβάλει η αποφασιστική Μαριχό, η ερωτική έλξη ανάμεσα στις δύο γυναίκες είναι άμεση, εκρηκτική και τελείως αναπάντεχη για τον μπερδεμένο Λοράν. Η Λολί όμως έχει βρει την απόλυτη ευτυχία: τρεις νύχτες στο ίδιο κρεβάτι με τον άντρα της, τρεις με την αγαπημένη της-και την Κυριακή ρεπό!


Η ταινία προβάλλεται στο πλαίσιο του προγράμματος Let Me Be, με σκοπό την ανάληψη δράσης ενάντια στις διακρίσεις με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό. Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κοινού σε θέματα ομοφοβίας και σεξουαλικότητας.


Η είσοδος είναι ελεύθερη.