20 November, 2007

Θέσεις EVS στην Ευρώπη

Το Κέντρο για την Κινητικότητα των Νέων αναζητά νέους 18-30 ετών που θέλουν να συμμετάσχουν σε σχέδια EVS του προγράμματος Νέα Γενιά σε Δράση.
Οι θέσεις αφορούν σε ΜΚΟ και συλλόγους στην Ισπανία, τη Γαλλία, τη Δανία, την Τσεχία και τη Νορβηγία.

Το πρόγραμμα καλύπτει τα έξοδα ταξιδιού από την Ελλάδα στην πόλη υποδοχής, τη διαμονή, τη διατροφή και την ασφάλιση, ενώ παρέχεται γλωσσική κατάρτιση, κατάρτιση σχετικά με τις δραστηριότητες, pocket money και προσωπική υποστήριξη πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της συμμετοχής στο σχέδιο.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε άμεσα με το TerraNEON!!!!!!

07 November, 2007

Γεύση από Πορτογαλία


Πέρυσι, περίπου τέτοιο καιρό μάθαμε για μία ανταλλαγή (σ.σ. exchange), με θέμα το χορό. Ο τίτλος ήταν άκρως δελεαστικός… Let’s dance together II, αλλά και το όνομα της χώρας … Πορτογαλία !

Η παρέα ξεκίνησε με αφετηρία την Αθήνα και με ενδιάμεσο σταθμό το Μιλάνο, φτάσαμε μετά από λίγες ώρες στο αεροδρόμιο της Λισαβώνας!
Εκεί μας περίμεναν οι διοργανωτές της ανταλλαγής και μία μεγάλη έκπληξη. Κάποιοι φίλοι μας από προηγούμενες ανταλλαγές εκπληρώνοντας την κρυφή επιθυμία μας να τους ξαναδούμε, ήταν εκεί και αυτοί δίνωντας μας παραπάνω χαρά.

Μετά τους τυπικούς χαιρετισμούς και την υποδοχή των άλλων αποστολών, αναχωρήσαμε με προορισμό το Σετούμπαλ, μία όμορφη γραφική πόλη λίγα μόλις χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας.
Μοιραστήκαμε στα δωμάτια και δώσαμε ραντεβού στον κοινόχρηστο χώρο, όπου μας ανακοινώθηκε το πρόγραμμα.

Οι δραστηριότητες διεξάγονταν στο γυμναστήριο της πυροσβεστικής(!) δίπλα στο λιμάνι και στο μέρος που μέναμε. Ο χορός δεν άργησε να ξεκινήσει και οι 5 χώρες που ήταν εκεί δίδασκαν η μία στην άλλη μερικούς χορούς της. Εκτός από 3 χορευτικά νούμερα τα οποία περιελάμβαναν Salsa, Hip-Hop και τη χορογραφία της ταινίας του Grease!! Ο συχνός αυθορμητισμός στους χορούς δεν έλειπε και στα διαλείμματα για φαγητό και για ολιγόλεπτη ξεκούραση η διασκέδαση συνεχιζόταν.

Το γκρούπ της Πορτογαλίας, όντας οικοδεσπότης, μας ξενάγησε στην πόλη του και μας έδειξε ότι μπορεί να μας ενδιαφέρει. Τις επόμενες μέρες ακολούθησαν 2 εκδρομές στη Λισαβώνα και στη Παλμέλα αντίστοιχα. Στην Λισαβώνα είδαμε το μέρος όπου ξεκίνησαν οι μεγάλοι θαλασσοπόροι, το μοναστήρι του Ιερώνυμου, το κάστρο του Μπέλεμ…
Αλλά και μικρές λεπτομέρειες για τη ζωή και τις συνήθειες τους, όπως τα χαρακτηριστικά πλακάκια που διακοσμούσαν τα πάντα και το περίφημο κρασί τους.
Ξεχυθήκαμε στα σοκάκια της Αλφάμα και από το ψηλό της κάστρο βγάλαμε πανοραμικές φωτογραφίες, είδαμε το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ευρώπης και περπατήσαμε στον μεγάλο πεζόδρομο με τα μαγαζιά και το παλιό ρολόϊ.

Όσον αφορά τώρα τη μικρή γραφική πόλη της Παλμέλα, θα ήταν το μέρος που θα παρουσιάζαμε τους χορούς που μάθαμε όλες αυτές τις μέρες. Μία κωμόπολη με πολλές –μα πάρα πολλές- ανηφόρες και κατηφόρες. Πριν κάνουμε μία τελική πρόβα πήγαμε στο σχολείο της περιοχής και σε ένα δοκιμαστήριο κρασιών.

Είχε μαζευτεί αρκετός κόσμος και μερικοί είχαν λίγο τρακ, που εξαφανίστηκε μόλις άρχισε ο χορός. Είμαστε όλοι πολύ ικανοποιημένοι και σιγά-σιγά αντιλαμβανόμασταν ότι το ταξίδι της επιστροφής δεν απείχε πολύ. Έτσι την επόμενη μέρα αποχαιρετιστήκαμε –ανώδυνα ή επώδυνα- και με γεμάτες τις αποσκευές μας και τις φωτογραφικές μας μηχανές, αλλά κυρίως τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες που αποκομίσαμε από το ταξίδι γυρίσαμε πίσω με ένα χαμόγελο και την ελπίδα να ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές.

Υ.Γ : Ένα άρθρο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτυπώσει το τι ζήσαμε αυτές τις 9 μέρες και όσες ιστορίες και να ακούσει δεν πρόκειται να καταλάβει τα συναισθήματα μας. Επίσης οι Πορτογάλοι (πολύ φιλόξενοι) δεν έχουν ξεχάσει ακόμα το EURO του 2004!!

Α.Α

Κέντρο Προστασίας Α.με.Α "Αριστεύς" Γιάννουλης και TerraNEON



Στα πλαίσια του σχεδίου κατάρτισης "Arts for Inclusion”, (Η τέχνη στην ενσωμάτωση), που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2007 στο Cork της Ιρλανδίας, και μετά την πετυχημένη και δημιουργική συνεργασία με την κυρία Αγγελική Δημότσιου, εργοθεραπεύτρια, και το Γιώργο Γκλέτα, μαθήτη αντίστοιχα του Κέντρου Προστασίας ΑμεΑ «Αριστεύς» της Γιάννουλης, δημιουργήθηκε η ιδέα για την συνεργασία των δύο φορέων στην πρακτική μεταφορά των εμπειριών και των καλών πρακτικών που αποκτήθηκαν μέσα από την πραγματοποίηση δραστηριοτήτων στο χώρο Terra Neon.

Σκοπός του προγράμματος είναι η οργάνωση εβδομαδιαίων καλλιτεχνικών εργαστηρίων χρησιμοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερα ανακυκλώσιμα ή/και ανακυκλωμένα υλικά για, διαφορετική κάθε φορά, ομάδας νέων από τα τμήματα του Κέντρου Προστασίας «Ο Αριστεύς». Οι δραστηριότητες θα γίνονται κάθε Τετάρτη στο TerraNEON, το διαπολιτισμικό χώρο μάθησης και τεχνολογίας του Κέντρου για την Κινητικότητα των Νέων, που βρίσκεται στην οδό Ρούσβελτ 51-53, Τρίγωνη Πλατεία, στη Λάρισα. Η έναρξη των εβδομαδιαίων συναντήσεων έγινε σήμερα, Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2007 στις 10h00.


Μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεων, το υλικό (έργα, φωτογραφίες, βίντεο κτλ) θα δημοσιοποιηθεί μέσω:
έκθεσης ανοιχτής για το κοινό,
έκδοση ημερολογίου,
δημοσιοποίηση στο http://www.terraneon.org/

Στόχοι του προγράμματος είναι:
η κοινωνική ενσωμάτωση των συμμετεχόντων στη τοπική κοινότητα,
η συνύπαρξη και η συνεργασία νέων με, και χωρίς αναπηρίες, από την Ελλάδα αλλά και από χώρες της Ευρώπης,
η ανοχή στη διαφορετικότητα, και
η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας σε θέματα που αφορούν τους νέους με αναπηρίες.

Το Κέντρο για την Κινητικότητα των Νέων για την υλοποίηση της δράσης συνεισφέρει με:
υλικά δραστηριοτήτων
διατροφή συμμετεχόντων
δημοσιοποίηση της δράσης σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, καθώς και στο διαδίκτυο
προσβάσιμο χώρο δραστηριοτήτων στην Τρίγωνη Πλατεία της Λάρισας με δυνατότητα σύντομης στάθμευσης λεωφορείου

Την ομάδα των συμμετεχόντων συνόδεψαν 2 μέλη του επιστημονικού προσωπικού του Κέντρο, ενώ η μετακίνηση τους θα γίνεται με το λεωφορείο του Κέντρου.

06 November, 2007

Υλοποίηση Δραστηριοτήτων για τους φιλοξενούμενους του Αριστέα με την ενεργή συμμετοχή των νέων Νο2









Το Κέντρο για την Κινητικότητα των Νέων και το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων «Αριστεύς» του Αμπελώνα υλοποιούν από κοινού δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους για τους φιλοξενούμενους του Θεραπευτηρίου στα πλαίσια του προγράμματος «Ανακύκλωση».

www.TerraNEON.org

The website of Youth Mobility Centre is under construction!
Η ιστοσελίδα του Κέντρου για την Κινητικότητα των Νέων είναι υπό κατασκευή!
Thanx Halil!!!

03 November, 2007

Registrations for Youth Excgange in Portugal in December

Interested in? Read and then contact immediately TerraNEON!!!!

European Democracy: Awareness to Inclusion

3rd – 10th December 2007

In this Exchange you will have the chance to meet young people coming from different youth organisations of Portugal, Greece, Belgium, Estonia, France, Germany, Poland, Hungary, Romania and Spain. We are confident that all these diversity and experience of the group, with the guidance of the team, will lead you to amazing days of learning, discovery… and enjoyment.
Therefore, please, read the following information carefully!

Aims and Objectives


The main aim of this Exchange is to promote youth cooperation and citizen participation developing skills and competences in the beneficiaries regarding their awareness of European democratic issues.
At the same time, the exchange aims to proportionate to the youngsters an opportunity of mobility and active experience in a non-formal learning.
With this exchange Gabinete de Desenvolvimento Associativo e Cidadania will promote cultural diversity, values of citizenship and intercultural learning.

The seminar has the following specify objectives:
• Improve quality of Youth exchanges;
• Inclusion of young people with less opportunity into the Youth programme;
• Improve the skills, qualifications and personal development of the participants;
• Innovative character of the working methods, themes and target groups;
• Increase the knowledge of the European Citizenship and democratic behaves

Programme

The programme of the seminar will include different elements such as:
• Group Building (Introduction, get to know each other, team building, trust exercises);
• Cultural Diversity (Cultural Identity, Concept of Citizenship, Intercultural Sensitivity, Perception);
• Intercultural and Citizenship Dialogue;
• Participation (empowerment of youth & developing forms of participation, civil society and the role of multipliers);
• Project Development (several stages going through the programme);
• Evaluation and Follow up.

Methodology
“European Democracy: Awareness to Inclusion” was designed to create a space were participants will have the chance to experience and reflect upon activities and concepts related to citizenship education, intercultural learning and cultural diversity based on experiential learning approaches.
The exchange was also designed as a space for mutual learning, where participants exchange their approaches to training and compare cultural and democratic situation across Europe in a dialogical intercultural approach and environment.
The previous experience of participants, in the formal and non-formal sectors, will be the starting point of the programme and of the learning process.

The exchange will be developed in English.

Every day we will make a leaders meeting to assure the good development of the exchange.
THE LEADER WILL BE RESPONSIBLE FOR YOUR GROUP!

The Team

The following trainers compose the team:
• Mrs. Rosário Pires (General Coordinator)
• Ms. Claudia Ramos
• Mr. Marco Santos
• Mr. Telmo Rodrigues
• Mr. Bruno Ramos

Weather Conditions

December is the ending of Autumn. The weather is cold but the temperature situates between 11º - 15º Celsius

Arrivals/ Departure

Participants are expected to arrive on Monday, 3rd December, before 4 pm, at Lisbon airport.
The departure will be on Monday 10th December, before lunch.

Accommodation/Lodging

Havanesa Hostel
Rua Manuel Neves Nunes Almeida 7 -
Montijo 2870-352 MONTIJO
Lodging will be in double, triple or four people rooms with bathroom included. All the meals are included.

How to get there

We have a bus waiting at Lisbon airport until 4 pm.

Reimbursement of Expenses

The 70 % of travel expenses are reimbursed. Participants must choose the cheapest travel option by plane (APEX, PEX fares). The organisation only reimburses public transport costs. No taxis will be reimbursed.
Accommodation before or after the activity is permitted only if it is impossible to get a flight on the correct day. This must been approved by the organization at least 2 weeks prior to the activity.
• We are going to pay an insurance here in Portugal, so do not make any more insurance because we won’t reimbursement.
• Each leader group have to bring ALL financial documents to get reimbursed. (INVOICES; Passport and ID photocopies)
• Your travel expenses will be reimbursed only upon presentation of documentary evidence of the sum actually paid (original invoice, copy of credit card slip, etc). We will make a photocopy of the tickets you still will need to return and will keep the originals of ones you have already used. We also need original boarding pass and other original tickets (train, bus...)
• Electronic tickets will only be reimbursed on receipt proof of payment (invoice, copy of credit card slip, etc) and on presentation of the boarding pass for the outward journey.
If you provide GDAC with all the necessary documentation (invoices, original boarding pass and bank details) you will be reimbursed by bank transfer at the end of the seminar. Do not forget to fill down the bank details form and send us back.

What to Bring with you?

• Elements from your country to share with the rest of participants in the European Cultural Evening (food, drink, music, etc.) You will have the kitchen and 2 hours to cook;
• Bring a traditional “game” from your country;
• Examples of Active Citizenship in your country.
• Presentation of your NGO and country should not be prepared in power point.

To Know More About Montijo:

- http://www.mun-montijo.pt/
- http://www.crwflags.com/fotw/flags/pt-mtj.html

To Know more about Portugal:

- http://www.visitportugal.com/
- http://www.portugalvirtual.pt/

Still interested in??? More questions? Contact TerraNEON immediately!!!!!!!!!!

01 November, 2007

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού Long Term Training Course for Young Foreigners "Greek Language and Culture"

Ο ΧΩΡΟΣ Terra Neon του ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΕΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.


ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗ-ΤΥΠΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ Terra NEON ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΙΣΑΓΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ & ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ EVS, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Κ.Κ.ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΠΟ 8-10 ΜΗΝΕΣ .


ΤΟ Κ.Κ.ΝΕΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ & ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΜΕ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ:

  • ΝΕΟΥΣ ΑΠΟ 18-30 ΧΡΟΝΩΝ, ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΛΩΣΣΑ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΑ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ δ. ΡΑΝΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΦΙΛΟΛΟΓΟ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ, ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ & ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ, ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ(CV).

Η ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΕΟΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΥΠΟΒΑΘΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ & ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ, ΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.

ΟΙ ΩΡΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ 16:30 - 18:00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 14:00-16:00, ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΕΩΝ, ΡΟΥΣΒΕΛΤ 51-53, ΤΡΙΓΩΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΙΣΟΓΕΙΟ& ΗΜΙΩΡΟΦΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΗΛ. 2410 618890

TerraNEON is an intercultural space of learning and technology, trying to target the necessities of young residents of Larissa.
The non-formal education department of TerraNEON, has launced already a long term training course of Greek Language and Culture for the EVS volunteers of Youth Mobility Centre.

In this spirit, on Thurday 15 of November will start a new training course especially designed for young people 18-30 years old, residents of Larissa, but NOT native speakers of Greek language.

There is NO participation fee.

Facilitator is Miss Rania NICOLAOU who has the experience, the skills and the motivation to deliver that kind of training.
The participants of the course will be facilitated to take the official exams of Greek language of the Greek Ministery of Education, the certificate has curriculum validity.
The schedule is: Thursday and Friday evening, 16h30 - 18h00

Information and registration forms are available every day14h00 - 16h00, in TerraNEON facilities, Rousvelt 51-53, ground level and 1st floor, and on the number 2410 618 890









Υλοποίηση Δραστηριοτήτων για τους φιλοξενούμενους του Αριστέα με την ενεργή συμμετοχή των νέων



Το Κέντρο για την Κινητικότητα των Νέων και το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων «Αριστεύς» του Αμπελώνα υλοποιούν από κοινού δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους για τους φιλοξενούμενους του Θεραπευτηρίου στα πλαίσια του προγράμματος «Ανακύκλωση».

Στόχοι της δραστηριότητας είναι
· η ανάπτυξη των δεξιοτήτων της ομάδας των παιδιών του Αριστέα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα,
· η κοινωνική ενσωμάτωση της ομάδας στην κοινότητα, και
· η ευαισθητοποίηση της κοινότητας για θέματα που αφορούν τα Α.μεΑ.
· η ενημέρωση της κοινότητας για τα οφέλη της ανακύκλωσης
· η ενεργή συμμετοχή των νέων

Η πρεμιέρα αυτού του κύκλου δραστηριοτήτων ξεκίνησε τη Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2007 στις 10h00 με επίσκεψη για ψώνια σε πολυκατάστημα ρούχων της οδού Ρούσβελτ στη Λάρισα.

Την ομάδα των 5 φιλοξενούμενων συνόδευσαν:
· Οι εργοθεραπευτές του Θεραπευτηρίου, Νίκη Αντωνοπούλου και Βαγγέλης Ντούνας,
· η κοινωνική ψυχολόγος Μιχαέλα Παπαστεργίου, η υπεύθυνη δραστηριοτήτων Lucia Svantnerova και ο υπεύθυνος του Κέντρου για την Κινητικότητα των Νέων Κώστας Καρνάβας
· οι εθελοντές EVS του προγράμματος της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και της Ευρωπαϊκή Επιτροπής «Νέα Γενιά σε Δράση»:
η Nuria TOMAS AMOROS από την Ισπανία,
ο Jan VAVRO από την Τσεχία, και
ο Halil OZ από την Τουρκία

Η δραστηριότητα υλοποιήθηκε με ασφάλεια, χωρίς απρόοπτα, ενώ όλοι συμμετείχαν με κέφι και ενέργεια. Όλα τα μέλη της ομάδας δηλώσανε ενθουσιασμένοι με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανακύκλωσης και ανυπομονούν να έρθει η επόμενη Πέμπτη για να ξαναβρεθούν όλοι μαζί στη Λάρισα.

Τα έξοδα διατροφής και αγοράς προϊόντων (380 ευρώ) θα καλυφθούν από τις «Ενέργειες Ενίσχυσης της Απασχόλησης μέσω των ΜΚΟ» του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας (www.eye-ekt.gr), ενώ τα έξοδα μετακίνησης (50 ευρώ) θα καλυφθούν από το πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς (http://www.neagenia.gr/) Δεν υπήρχε κανένα κόστος συμμετοχής για το Θεραπευτήριο.

Η συνέχεια των δραστηριοτήτων θα δοθεί στο TerraNEON το χώρο του Κέντρου για την Κινητικότητα των Νέων στην Τρίγωνη Πλατεία, εκεί όπου οι εθελοντές και το προσωπικό του TerraNEON, μαζί με την ομάδα των φιλοξενούμενων του Αριστέα θα διακοσμήσουν κάδους ανακύκλωσης μπαταριών. Έπειτα θα τους τοποθετήσουν σε 50 σημεία της Λάρισας και του Αμπελώνα, θα επιβλέπουν τακτικά την κατάστασή τους, και στο τέλος θα παραδώσουν τις μπαταρίες στην ΑΦΗΣ (http://www.afis.gr/)

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη μεσημέρι από τις 2 ως τις 4 λειτουργεί στο TerraNEON γραφείο πληροφοριών (info-desk) σχετικών με το πρόγραμμα για όποιο φυσικό ή /και εκπρόσωπο νομικού προσώπου επιθυμεί να πληροφορηθεί για τις λεπτομέρειες των δραστηριοτήτων, να συμμετάσχει στην υλοποίηση των δραστηριοτήτων ή/και να αποδεχθεί ένα κάδο ανακύκλωσης (Ρούσβελτ 51-53, τηλ 2410 618 890). Τακτικά ανανεώνεται με πληροφορίες το blog TerraNEON.blogspot.com